• 79,800-SF, two-story new headquarters for an international producer and marketer of value-added, specialty minerals and related products
  • 59,000-SF office and conference room space, 9,000-SF laboratory space with 19 stations and 10 fume hoods, as well as a 7,800-SF mechanical support space
  • Structural steel frame building with architectural precast panels
  • Innovative use of exposed interior concrete and finishes
  • Green roof system and self-draining irrigation
  • Quantity and quality control bioswale and water-efficient landscaping with no potable use or irrigation
  • 78 percent of the waste generated during construction was recycled
  • 92 percent of all wood product used on the project was FSC certified
  • Utilized glazing to provide daylight and views for at least 75 percent of occupants
  • High-efficiency fixtures and occupant sensors to reduce the building’s potable water demand
  • Along with high levels of outdoor air ventilation, the building is specifically designed to ASHRAE standards to ensure the thermal comfort of occupants